home     info     kalender     verenigingen     vrijwilligers     vrijwilliger   book stack   link     contact     facebook blue     zoek

 

Waarvoor staat Regenbooghuis Limburg?

Regenbooghuis Limburg wil de aanvaarding van seksuele oriëntatie en genderdiversiteit in de ruimste zin vergroten, onder meer door zichtbaar aanwezig te zijn in de Limburgse samenleving.

De regenboogkleuren staan voor de diversiteit binnen de holebi- en transgenderbeweging. Ook binnen onze beweging wil onze organisatie werken aan de aanvaarding en de kennis van de uiteenlopende ‘groepen’ homo’s, lesbiennes, bi’s en transgenders: gaande van jong tot en met oud, van wit naar zwart, van lipstick lesbiennes naar stoere potten, van stoere macho’s tot vrouwelijke mannen en alles daartussen, met of zonder beperking. Voor deze mensen wil Regenbooghuis Limburg een veilige haven vormen.

Maar ook buiten haar eigen beweging wil Regenbooghuis Limburg de hand reiken naar hetero’s en andere emancipatorische bewegingen. Het wil kortom een plaats bieden aan iedereen die vragen heeft over (zijn/haar) geaardheid en genderidentiteit maar ook aan iedereen die zich wil ontspannen.

Regenbooghuis Limburg wordt gedragen door, bestaat uit, overkoepelt, ondersteunt en bevordert de samenwerking tussen haar aangesloten verenigingen en haar interne werkgroepen. Het vormt het aanspreek- en infopunt punt voor overheden, middenveld en administraties inzake het Limburgse holebi- en transgenderthema. Het wil deze actoren ook stimuleren en ondersteunen in het uitvoeren van een holebi- en transgenderbeleid en hier een stempel op drukken. Regenbooghuis Limburg is aangesloten bij, en werkt samen met, de Vlaamse holebi- en transgenderkoepel çavaria.

Iedereen is welkom bij Regenbooghuis Limburg!

Tijdlijn RBHL

Opening 'Het Nieuwe Huis'

'Het Nieuwe Huis' wordt geopend door LACH, vzw en De Madam, vzw op de Kuringersteenweg in Hasselt

2011

Restyling 'Het Nieuwe Huis'

Het oude interieur wordt vervangen door een frisse, moderne inrichting

6 oktober 2012

Voorstelling 'Regenbooghuis Limburg'

Alle Limburgse verenigingen onder 1 koepel.

30 juni 2012

Opening 'Regenbooghuis Limburg'

Regenbooghuis Limburg verhuist van 'Het Nieuwe Huis' naar het 'Regenbooghuis Limburg' in de Meldertstraat te Hasselt, opgebouwd door vrijwilligers.

6 oktober 2013

Brand 'Regenbooghuis Limburg'

Brand vernielt de inboedel van het Regenbooghuis

29 juli 2013

Heropening 'Regenbooghuis Limburg'

Heropening van Regenbooghuis Limburg vs2 na de heropbouw door vrijwilligers.

9 november 2013

Regenboogtour 2014

Het Regenbooghuis trekt langs alle Limburgse gemeentehuizen naar aanleiding van IDAHOT

Voorjaar 2014

home     info     kalender     verenigingen     vrijwilligers     vrijwilliger   book stack   link     contact     facebook blue     zoek

 

I.s.m. ...

 

hasselt150   limburg     cavaria

UIT agenda

 

tile uit black

Foto's RBHL

team1
team2
team3
team4
team5
team6
team7
team8
team9
team10
team11
team12
Back to Top